5 dingen die je moet weten over de nieuwe GoPro Hero 12 Black

op
5 dingen die je moet weten over de nieuwe GoPro Hero 12 Black
Zoals vrijwel elk jaar in september, kondigde GoPro ook dit jaar op 6 september de nieuwste GoPro action cam aan: de GoPro Hero 12 Black. Eerder waren al wat ‘leaks’ uitgekomen op verschillende technologie-gerelateerde websites met onder andere het design en de mogelijke nieuwe functies. Nu de officiële aankondiging achter de rug is, is het tijd om te gaan kijken naar wat nu de belangrijkste dingen zijn die je moet weten voordat je de nieuwe GoPro Hero 12 Black koopt!

1. Behuizing

Zoals de afgelopen jaren de trend is, blijft GoPro zijn nieuwe actioncams in dezelfde compacte behuizing steken. Dit maakt de nieuwe Hero 12 backwards-compatible met de batterijen, waterdichte behuizingen en andere accessoires van de vorige generaties. Nieuw aan de behuizing is de 1/4“ schroefaansluiting aan de onderkant. Dit geeft je de mogelijkheid je GoPro Hero 12 direct op tripods en selfie sticks te monteren, zonder dat je daarvoor gebruik hoeft te maken van het originele schroef/mount systeem. Deze is echter nog wel aanwezig.

Bekijk hieronder een aantal accessoires die perfect samenwerken met de nieuwste GoPro Hero 12 Black.

2. Betere stabilisatie: Hypersmooth 6.0

Al jaren is GoPro een van de marktleiders op het gebied van ingebouwde stabilisatie in action cams. Met de nieuwste Hypersmooth 6.0 zijn hierin ook stappen gemaakt ten opzichte van de GoPro Hero 11 Black. De ingebouwde software analyseert tot 4x in real-time de video om stabilisatie toe te passen. Daarnaast kan de nieuwe GoPro Hero 12 Black dankzij de verbeterde ‘AutoBoost’ dynamisch croppen in je video zodat er alleen een crop is als dat echt nodig is. De functie ‘Horizon Lock’ is al een paar generaties oud, maar met de huidige upgrade zet je nog beter dan bij de vorige GoPro modellen de horizon vast voor een interessant creatief effect.

3. Langer opnemen

Zoals eerder vermeld is de GoPro Hero 12 Black compatibel met de batterijen van de drie vorige generaties terug tot en met de Hero 9. De nieuwste variant heeft een energiezuinige processor. GoPro belooft een tot 2x langere opnametijd met dezelfde batterij. Uiteraard moet dit in de praktijk nog blijken, maar het vooruitzicht is veelbelovend.Ben je op zoek naar een extra accu of snelle lader om meerdere GoPro batterijen tegelijk op te laden? Bekijk dan ons aanbod aan GoPro accu's en opladers.

GoPro accu's en opladers.

4. Bluetooth audio-opnames

Jarenlang is er om gevraagd: een betere audio-oplossing voor GoPro actioncams. Dankzij de vernieuwde bluetooth-chip kan je nu ook audio-apparaten verbinden met je GoPro Hero 12 via bluetooth. Zo kun je bijvoorbeeld je Apple Airpods verbinden en de ingebouwde microfoon gebruiken. GoPro heeft aan alles gedacht: terwijl je een video opneemt met een externe bluetooth microfoon neemt de interne GoPro microfoon ook audio op. Zo heb je altijd een vorm van audio, zelfs als het bluetooth signaal wegvalt.De nieuwe bluetooth functie biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van ‘voice commands’. Met een simpel commando als “GoPro start recording” begint de camera met opnemen zonder dat je daarvoor een knop hoeft aan te raken. Handig als je je GoPro op een statief of selfiestick hebt gemonteerd.

    • "GoPro Capture"
    • "GoPro Stop Capture"
    • "GoPro Start Recording"
    • "GoPro Stop Recording"
    • "GoPro HiLight"
    • "GoPro Take a Photo"
    • "GoPro Shoot Burst"
    • "GoPro Start Time Lapse"

    • "GoPro Turn Off"
    • "GoPro Video Mode"
    • "GoPro Photo Mode"
    • "GoPro Time Lapse Mode"
    • "GoPro Stop Time Lapse"

5. HDR-video en opnamestanden

Niet helemaal nieuw, wel verbeterd: de verschillende opnamestanden en HDR-video's. Te beginnen met HDR: dat staat voor High Dynamic Range en resulteert in een kleurrijk, contrastvol beeld waarbij schaduwen en highlights beide goed bewaard worden. De GoPro Hero 12 Black heeft HDR-video ingebouwd, zo maak je de mooiste beelden voor je vlog of snelle montage! Wil je meer weten over HDR-fotografie? Lees ons artikel over de ins en outs van HDR-fotografie. De sensor van de GoPro Hero 12 is daarnaast ongewijzigd. Met een1/1,19"-sensormaak je 24,7-megapixel foto's en film je in 5.3K op 60 fps. Ook standen als 4k, 1080p en verschillende frames-per-second zijn mogelijk. Voor iedere creator is er wel een perfecte stand of combinatie.Voor degene die een extra breed gezichtsveld willen, heeft GoPro de Max Lens Mod 2.0 ontworpen. De 177˚FOV digitale lens geeft je een ultrabrede hoek en extra stabilisatie. Ideaal voor motorrijders en fietsers.

Conclusie

Als we kijken naar de nieuwe GoPro Hero 12 Black is het geen enorme update ten opzichte van de vorige generatie. Het is geen revolutie maar een evolutie. Toch zijn er een handvol nieuwe functies voor content creators zoals de verlengde batterijduur en nieuwe bluetooth-mogelijkheden. Met de nieuwe GoPro Hero 12 Black heeft GoPro een sterk product op de markt gebracht dat met de handige functies een aanwinst zal zijn voor vele creators.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de GoPro Hero 12 Black of wil je advies over welke accessoires jou kunnen helpen bij het vastleggen van de gaafste GoPro-avonturen? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag verder.

Bekijk onze GoPro Accesoires

Gerelateerde blogs

  • Hoe werkt een draadloze microfoon set? blog MOJGOEAR

    Hoe werkt een draadloze microfoon?

    Een draadloze microfoonset is ideaal voor het opnemen van video’s. Je hebt meer bewegingsvrijheid én het voorkomt eventuele struikelpartijen. Hoe werkt een draadloze microfoonset nou eigenlijk? En waar bestaat zo’n...

    Lees meer
  • MG-PB laptop powerbank MOJOGEAR meenemen in vliegtuig

    Powerbank: Wat is het en hoe werkt het?

    In onze moderne wereld zijn draagbare elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en draadloze oordopjes niet meer weg te denken. Ze bieden ons gemak, connectiviteit en entertainment, maar hebben één nadeel:...

    Lees meer