Beste reistips voor op vakantie

op
Beste reistips voor op vakantie
De vakantieperiode komt er weer aan. Vaak is dit een fijne en ontspannende periode, maar het kan natuurlijk ook stress op leveren. Wanneer je op vakantie gaat moet je namelijk aan veel dingen denken en met nog veel meer dingen rekening houden. Om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos op vakantie kan, hebben wij een aantal reistips voor je op een rijtje gezet.

Reistip #1: Maak gebruik van een paklijst

Tijdens het inpakken van je koffers gebeurt het wel eens dat je wat dingen vergeet. Vaak zijn dit geen essentiële spullen, maar het zou je kunnen overkomen dat je iets vergeet wat je toch echt nodig had, zoals een paspoort of portemonnee. Omdat te voorkomen kan je gebruik maken van een paklijst. Op het internet zijn veel verschillende paklijsten beschikbaar, zoek er een op die bij jouw soort vakantie past. Bijvoorbeeld een zonvakantie of kampeer paklijst. Hou deze paklijst tijdens het inpakken erbij. Je kan er zelfs voor kiezen om de paklijst uit te printen en alles wat je inpakt meteen af te strepen. Op deze manier weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet. Er zullen ook veel spullen op de paklijst staan die niet relevant voor je zijn. Maak daarom een eigen versie van de paklijsten online.

#Reistip 2: Voorkom parkeren bij de luchthaven

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, zal je op een of andere manier bij het vliegveld moeten komen. Vaak is dit het snelste met de auto. Echter is het parkeren bij een luchthaven erg prijzig. Daarom is het verstandig om dit te voorkomen als dit mogelijk is.Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebracht te worden naar het vliegveld door vrienden en familie. Je kan hier onderling een afspraak voor maken dat je elkaar naar het vliegveld rijdt. Dit scheelt een hoop geld voor beide partijen. Daarnaast zijn er ook veel parkeermogelijkheden rondom de luchthaven die een stuk goedkoper zijn en vaak een shuttlebus hebben die op en neer rijdt naar de luchthaven. 

Ten slotte kan je er ook nog voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Onder Schiphol zit namelijk een treinstation, je stapt echt midden in Schiphol uit. Wanneer je vliegt via Eindhoven airport is dit iets moeilijker. Hierdoor hoeven je vrienden of familie niet te rijden en scheelt het je een hoop geld. Heb je een nachtvlucht waarop geen trein goed aansluit? Dan kan je er ook voor kiezen om een hotel te boeken op of in de buurt van de luchthaven, dit is vaak nog steeds goedkoper dan een of meerdere weken parkeren op een luchthaven. Wanneer je vliegt via Eindhoven airport is dit iets moeilijker. De enige manier om met het OV op Eindhoven Airport te komen is namelijk met een shuttlebus.

Bonus tip: Mocht je wel met de auto naar de luchthaven gaan, maak dan een foto van waar je auto staat. De kans is namelijk groot dat je dit na 1 of 2 weken niet meer heel goed onthoudt.

#Reistip 3: Neem een Powerbank mee

Wanneer je aan het reizen bent maak je vaak gebruik van je telefoon, soms staan hier zelfs belangrijke documenten op, bijvoorbeeld je trein/vliegtickets. Hierom is het erg belangrijk dat je telefoon opgeladen is als je aan het reizen bent. Helaas ben je niet altijd in staat om je telefoon overal op te laden. Daarom kan je het beste voor de zekerheid altijd een powerbank meenemen. Mocht je niet heel veel ruimte hebben kan je kiezen voor een minipowerbank. Deze powerbanks kunnen nog steeds je telefoon 1-4 keer opladen. Dit kan in sommige situaties een echte levensreder zijn. Maak je veel gebruik van je laptop tijdens het reizen? Er bestaan ook powerbanks die specifiek ontworpen zijn om laptops op te laden. Met deze laptop powerbanks kan je je laptop minimaal 1 hele keer opladen.

#Reistip 4: Zorg dat je cash hebt in de juiste valuta

In het buitenland is het niet altijd vanzelfsprekend dat je overal kan pinnen. Hierom is het belangrijk dat je altijd cash mee hebt in de juiste valuta. 

Let wel op: Neem niet te veel cash mee. Je bent namelijk in een vreemd land en daarom vaak een makkelijker doelwit voor dieven.

Er zijn veel geldwisselkantoren in Nederland. Hier kan je vrijwel elke valuta die je nodig hebt wisselen.  Zorg wel dat je dit bij een betrouwbare partij dit, zodat je niet een veel te hoge provisie betaald.

#Reistip 5: Neem een reisstekker mee

Binnen Europa hebben de meeste landen dezelfde soort stopcontacten. Dit is echter niet altijd zo. Hierom is het altijd handig om een reisstekker mee te nemen. In Groot-Brittannië maken ze bijvoorbeeld gebruik van verschillende soort stopcontacten dan in de rest van Europa. Hier kan je niet zonder een reisstekker je elektronische apparaten opladen. Buiten Europa zal er nog meer verschil in zitten, dus dan is het nog belangrijker om een reisstekker mee te nemen.

Wil je jouw reis stabieler en scherper vastleggen? Bekijk dan al onze smartphone-accessoires! Heb je vragen over producten of deze reistips? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk alle smartphone-accessoires

Gerelateerde blogs

 • Wat geef je iemand die op reis gaat?

  Wat geef je iemand die op reis gaat?

  Ken je iemand die binnenkort op reis gaat? Het maakt niet uit of dit een lange wereldreis of gewoon een paar weken zonvakantie is. Er zijn een aantal cadeaus die...

  Lees meer
 • Wat is USB-C?

  Wat is USB-C?

  USB-C is de kleinere, snellere en verbeterde versie van USB-A. USB-C wordt de standaard voor alle elektronische apparaten. Hiervoor is recent regelgeving in de EU doorgevoerd. Door deze regelgeving moet...

  Lees meer