Hoe creëer je de ideale thuiswerkplek?

op
Hoe creëer je de ideale thuiswerkplek?
Thuiswerken is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het heeft veel voordelen zoals minder reistijd en flexibelere werktijden. Daartegenover staat ook dat het moeilijker is om werk en privé gescheiden te houden of een goede werkplek te creëren. Daarom hebben wij een aantal tips en essentials op een rijtje gezet om een verantwoorde werkplek in te richten.

#1 Houd rekening met licht

Licht heeft impact op je humeur, energie en concentratie. Het helpt om vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen en het heeft effect op je productiviteit. Let dus goed op de lichtinval als je je werkplek gaat inrichten.

Daglicht is één van de belangrijkste lichtbronnen. Hoe meer daglicht, hoe beter. Probeer hier goed op te letten. Indien je werkplek toch nog wat extra licht nodig heeft, dan is het verstandig om een desktoplamp toe te voegen aan je thuiswerkplek.

Videobel je vaak of geef je weleens online presentaties? Dan is het toevoegen van een desktoplamp of laptop videolamp aan je thuiswerkplek een goede oplossing. Dit oogt professioneel en zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent, waardoor je non-verbale communicatie beter overkomt. Bekijk ons assortiment aan laptop lampen.

#2 Creëer een goede houding

Een goede werkhouding is belangrijk om prettig te werken en veelvoorkomende gezondheidsklachten als rug- en nekpijn te voorkomen. Om je houding te verbeteren is het belangrijk om je bureau en stoel correct af te stellen. Daarnaast is het ook essentieel om je laptop of beeldscherm op de juiste hoogte te positioneren.

Met een laptopstandaard kan je je laptop afstellen op je eigen gekozen hoogte zodat je je nek- en rugspieren niet overbelast. Daarnaast kun je een laptophouder, zoals de WiWu S700, vaak gemakkelijk meenemen. Zo kan je op iedere locatie je werkhouding verbeteren. Ideaal als je remote werkt.

#3 Voeg een extra scherm toe aan je set-up

Om een goede houding te creëren, is het verstandig om een extra scherm toe te voegen aan je werkplek. Het zorgt voor een betere kijkervaring en voor een betere verdeling van je tabbladen en vensters. Hierdoor krijg je meer overzicht in je werk.

Het is gemakkelijk om een monitor aan te sluiten als extra scherm. Dit gaat meestal via een HDMI of USB-C kabel. Werk je vaak vanuit verschillende locaties? Het is ook mogelijk om je tablet als tweede scherm te gebruiken. Met een tablethouder kun je je tablet op de gewenste hoogte plaatsen en gebruiken als extra scherm. Ideaal tijdens een videocall, online presentatie of op een remote werkplek.

Vragen?

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een idee hoe jij jouw ideale thuiswerkplek kan inrichten of verbeteren. Heb je nog vragen over het creëren van een thuiswerkplek of over bepaalde thuiswerkproducten?Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Bekijk onze thuiswerk producten

Gerelateerde blogs

 • Wat is USB-C?

  Wat is USB-C?

  USB-C is de kleinere, snellere en verbeterde versie van USB-A. USB-C wordt de standaard voor alle elektronische apparaten. Hiervoor is recent regelgeving in de EU doorgevoerd. Door deze regelgeving moet...

  Lees meer
 • Top 5 Beste powerbanks

  Top 5 Beste powerbanks

  Wanneer je op zoek bent naar een powerbank, zal je zien dat er erg veel verschillende opties zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om de beste powerbank voor jou te...

  Lees meer