Hoe edit je een video op je smartphone?

op
Blog

Je hebt net een geweldige video gemaakt op je smartphone, maar het ziet er nog niet helemaal perfect uit. Gelukkig hoef je niet per se een computer of professionele software te gebruiken om je video te bewerken. Met de juiste apps en technieken kun je een prachtige video maken rechtstreeks vanaf je smartphone. Hier zijn enkele tips over hoe je een video kunt bewerken op je smartphone.

1. Kies de juiste app

Er zijn veel video-editing-apps beschikbaar voor smartphones, maar niet allemaal zijn ze even geschikt. Kies een app die past bij jouw vaardigheden en wensen. Als beginner kun je beginnen met een eenvoudige app zoals iMovie(voor iOS) of VN Video Editor(voor iOS, Android en Mac), terwijl meer ervaren gebruikers kunnen kiezen voor apps zoals Adobe Premiere Rush, LumaFusion of CapCut. Voor deze tutorial gaan we werken met CapCut, maar de meeste van bovenstaande apps hebben dezelfde workflow.

2. Gebruik een powerbank

Een feitje wat weinig maar weinig mensen weten, is dat je smartphone beter werkt als hij aan de lader hangt. Als je bijvoorbeeld je mobiel met een powerbank verbindt, worden de meeste energiebesparende processen uitgezet. Hierdoor werkt je smartphone sneller en heb kan je gemakkelijker je video’s zonder hindering bewerken.

3. Start met een ruwe montage

Begin met het importeren van je videoclips in de app en maak een ruwe montage door de clips in de juiste volgorde te zetten. Snijd eventueel onnodige delen weg. Dit is een goede manier om te zien of de timing en volgorde van je beelden goed werken voordat je begint met het toevoegen van effecten en overgangen.

4. Voeg muziek en geluidseffecten toe

Muziek en geluidseffecten kunnen je video naar een hoger niveau tillen. Gebruik de app om muziek of geluidseffecten toe te voegen die passen bij de sfeer van je video. Pas het volume aan zodat het niet te hard of te zacht is.

5. Gebruik kleurcorrectie en filters

Kleurcorrectie en filters kunnen je video een bepaalde uitstraling geven. Pas de helderheid, contrast en verzadiging aan om de kleuren van je video te verbeteren. Experimenteer met verschillende filters om te zien welke het beste werken voor jouw video.

6. Voeg tekst en titels toe

Als je een boodschap wilt overbrengen, voeg dan tekst en titels toe aan je video. Gebruik een duidelijk en leesbaar lettertype en pas de kleur en grootte aan zodat het past bij de stijl van je video.

7. Exporteer en deel je video

Als je klaar bent met bewerken, exporteer dan je video in de gewenste resolutie en deel hem op je favoriete social media-platform. Let op dat sommige platforms zoals Instagram en TikTok specifieke vereisten hebben voor de resolutie en het formaat van video’s.

Met de bovenstaande tips kan je een geweldige video bewerken rechtstreeks van je smartphone. Door te experimenteren met verschillende technieken en apps kun je je vaardigheden verbeteren en je video’s naar een hoger niveau tillen. Heb je nog vragen of opmerkingen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina!

Gerelateerde blogs

 • Vloggen als een pro

  Vloggen als een pro

  Het is een populair fenomeen: vloggen. Bekende vloggers zoals Enzo Knol zijn de nieuwste generatie bekende mensen. Maar hoe moet je nou een goede vlog maken? Welke gear heb je...

  Lees meer
 • Lightpainting met je smartphone

  Lightpainting met je smartphone

  Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om foto’s te maken met je smartphone? Waarom probeer je lightpainting niet eens uit? Lightpainting is een techniek waarbij je...

  Lees meer