Hoe gebruik je een Bluetooth remote shutter?

op
Hoe gebruik je een Bluetooth remote shutter afstandsbediening voor smartphone

Telefoon neerzetten, timer aanzetten en snel rennen om nog net op tijd op de groepsfoto te staan. Je kent het fenomeen vast wel. Met een Bluetooth remote shutter is dit allemaal niet meer nodig. Maar hoe gebruik je het precies? En hoe verbind je het met je telefoon? Lees hier alles over het gebruik van een bluetooth remote shutter. Geen zin om te lezen? Bekijk dan de video waarin onze specialist je alles uitlegt.

 

 

Waarvoor gebruik je een Bluetooth remote shutter?

Een Bluetooth remote shutter is praktisch in diverse situaties. Tijdens het maken van een groepsfoto, maar ook bij het gebruik van een selfie stick. Met een bluetooth afstandsbediening hoef je niet onhandig te reiken naar je telefoon om de zelfontspanner aan te zetten of je opname te starten. Daarnaast is het ook ideaal als je zelfstandig content aan het maken bent. Zet je telefoon klaar op een statief, verbind de remote shutter en je bent klaar om de vetste foto’s of video’s te schieten zonder hulp nodig te hebben van iemand anders. Tot slot voorkomt een Bluetooth shutter bewegingsonscherpte op je foto’s omdat je je telefoon niet meer aan hoeft te raken.

Hoe verbind je een Bluetooth remote shutter met je smartphone of tablet?

Om een Bluetooth afstandsbediening te verbinden met je telefoon, zet je eerst de afstandsbediening aan. De remote shutter werkt op een (meegeleverde) batterij. Zet ook de Bluetooth op je telefoon aan. Maak op je telefoon (eenmalig) verbinding via bluetooth met de shutter (bijvoorbeeld ‘AB Shutter3’) in je apparatenlijst. Nu is de afstandsbediening verbonden met je telefoon. Open de camera-app van je telefoon en zodra je op de knop van de afstandsbediening drukt, maakt je telefoon een foto of start de video-opname.

Hoe stel ik mijn camera-instellingen goed in?

Het is belangrijk dat de instellingen van je camera-app op je smartphone goed staan. Bij een Android smartphone of tablet is het vaak noodzakelijk dit aan te passen, zodat de Bluetooth remote shutter goed werkt.

Verander je het volume van je telefoon zodra je op de knop van de remote shutter drukt? Dan zijn je camera-instellingen niet goed ingesteld. Ga in je camera-app naar instellingen en kies ervoor de camera te bedienen met de afstandsbediening.

Vragen?

Hopelijk heeft dit artikel je meer duidelijkheid gegeven over het gebruik van een Bluetooth remote shutter. Heb je verder nog vragen? Neem contact met ons op of laat een reactie achter onder dit bericht. Wij helpen je graag verder!

Gerelateerde blogs