Onderwater filmen met je GoPro: zes tips en accessoires voor de gaafste beelden

op
Onderwater filmen met je GoPro: zes tips en accessoires voor de gaafste beelden

De GoPro is een fantastische camera voor het vastleggen van al je avonturen, en er is niets dat beter bij avontuur past dan het verkennen van de onderwaterwereld. Met een waterdichte behuizing kan de GoPro mee het water in om de meest fantastische beelden vast te leggen. Maar wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke onderwaterbeelden krijgt? In deze blog bespreken we enkele tips en accessoires die je kunnen helpen om de gaafste onderwaterbeelden te maken.

1. Tip #1 – Gebruik een roodfilter

Onder water worden kleuren anders weergegeven, waardoor beelden vaak blauwig of groenig zijn. Door een roodfilter te gebruiken, wordt de kleurweergave aangepast en zien de beelden er veel natuurlijker uit.

Het is aan te raden om een filter te kopen dat speciaal is ontworpen voor de GoPro en past op jouw waterdichte behuizing, zodat je zeker weet dat het goed aansluit en dat de beelden van hoge kwaliteit zijn. Zo passen de MOJOGEAR duikfilters alleen op de MOJOGEAR Waterdichte behuizing en niet op de originele waterdichte behuizing van GoPro.

Zie hier een voorbeeld van GoPro beelden zonder een GoPro roodfilter (links) en met een roodfilter (rechts).

2. Gebruik een drijvende selfiestick of bobber

Als je onder water filmt, kan het lastig zijn om de camera goed vast te houden. Door gebruik te maken van een drijvende grip, ook wel een bobber genoemd, zorg je ervoor dat de camera niet zinkt en dat je een stabielere opname krijgt. Er zijn verschillende soorten drijvende grips beschikbaar, sommige zijn eenvoudig en goedkoop, terwijl andere wat geavanceerder zijn en voorzien van extra functies zoals een polsbandje.

Bekijk Bobber

3. Gebruik verlichting

Onder water is er weinig licht, waardoor het moeilijk kan zijn om goede opnames te maken. Het gebruik van verlichting kan het verschil maken tussen een matige en een fantastische opname. Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar, van kleine lampjes tot grote en krachtige lichtsystemen. Het is belangrijk om te kiezen voor een verlichtingssysteem dat past bij de omgeving waarin je filmt, en dat voldoende licht produceert om de opnames te verbeteren.

4. Houd je handen vrij met een GoPro mount

Als je van plan bent om veel te duiken en te filmen, kan het handig zijn om een duikmasker, hoofdband of borstband te kopen met een ingebouwde GoPro mount. Hierdoor hoef je niet steeds je handen te gebruiken om de camera vast te houden en kun je meer ontspannen duiken en filmen.

Bekijk GoPro Mount

5. Gebruik een externe microfoon

Onder water is het geluid dat de camera opneemt vaak niet erg duidelijk, omdat het water het geluid dempt. Door een externe microfoon te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat het geluid beter wordt opgenomen en dat je een helderder en beter geluid krijgt bij je opnames. Er zijn verschillende soorten microfoons beschikbaar die geschikt zijn voor onderwatergebruik, het is belangrijk om te kiezen voor een microfoon die past bij je opnamebehoeften.

6. Behuizingen voor grote dieptes

De meeste moderne GoPro camera’s zijn van zichzelf al waterdicht. Toch is dit maar tot een bepaalde diepte en beperkte tijd. Duik je dieper dan 10 meter of ga je diepzeeduiken? Dan is een waterdichte GoPro behuizing onmisbaar. Bekijk bijvoorbeeld de MOJOGEAR waterdichte behuizing voor GoPro Hero 9 en nieuwer, ook beschikbaar in een complete set met duikfilters, screenprotector, silicone beschermhoes en opbergcase.

Bekijk waterdichte GoPro behuizing

Conclusie

Als je onderwater wilt filmen of fotograferen, zijn er verschillende accessoires en tips die je kunt gebruiken om de kwaliteit van je beelden te verbeteren. Het gebruik van een roodfilter, bobber, verlichting, GoPro mount en een externe microfoon kunnen allemaal bijdragen aan het maken van geweldige onderwaterbeelden. Vergeet niet om te experimenteren en te spelen met de verschillende instellingen en accessoires om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw opnames. Met een beetje oefening en de juiste tools kan je fantastische onderwaterbeelden vastleggen die je voor altijd kunt koesteren en delen met anderen.

Met bovenstaande tips ga je zeker je content naar het next level krijgen! Heb je nog vragen over GoPro camera’s, accessoires? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de GoPro Hero 12 Black of wil je advies over welke accessoires jou kunnen helpen bij het vastleggen van de gaafste GoPro-avonturen? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag verder.

Bekijk onze onderwater GoPro Accesoires

Gerelateerde blogs

 • Vloggen als een pro

  Vloggen als een pro

  Het is een populair fenomeen: vloggen. Bekende vloggers zoals Enzo Knol zijn de nieuwste generatie bekende mensen. Maar hoe moet je nou een goede vlog maken? Welke gear heb je...

  Lees meer
 • Lightpainting met je smartphone

  Lightpainting met je smartphone

  Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om foto’s te maken met je smartphone? Waarom probeer je lightpainting niet eens uit? Lightpainting is een techniek waarbij je...

  Lees meer