Wat geef je iemand die op reis gaat?

op
Wat geef je iemand die op reis gaat?
Ken je iemand die binnenkort op reis gaat? Het maakt niet uit of dit een lange wereldreis of gewoon een paar weken zonvakantie is. Er zijn een aantal cadeaus die elke reiziger kan waarderen. Sommige cadeaus zijn erg nuttig voor de reizigers, terwijl sommige simpelweg gewoon leuk zijn. Je hoeft ook niet meteen een hoop geld uit te geven, want voor een klein prijsje kan je al veel leuke of nuttige dingen kopen. Ben je zelf een reiziger, dan kan dit artikel jou eventueel helpen om handige spullen te vinden voor op reis. Natuurlijk zal deze lijst niet voor iedereen zijn, dus hou rekening met iemands eigen voorkeuren.

Reiscadeau #1: Een powerbank

Een van de vervelendste dingen die je op reis kan overkomen, is een lege telefoon. Voortaan wordt namelijk alles geregeld via je telefoon. Je gebruikt je telefoon om foto’s te maken, bereikbaar te blijven, eventueel hulp te roepen, soms kan je niet eens meer een menukaart bekijken bij een restaurant zonder je telefoon. Hierom is het essentieel wanneer je op reis bent, om een opgeladen telefoon mee te hebben. Echter is het niet altijd mogelijk om je telefoon op te laden, zeker niet wanneer je op een avontuurlijke reis bent, waar stroom niet altijd vanzelfsprekend is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan backpacken in Azië. In dit soort gevallen kan een powerbank een echte life-saver zijn.

Een powerbank komt in veel verschillende formaten, wanneer je op een backpack trip gaat, wil je waarschijnlijk geen zware powerbank mee dragen, hierom kan je dan het beste kiezen voor een kleine powerbank. Deze weegt weinig, waardoor je de powerbank makkelijk mee kan nemen, hierdoor is het een van de beste cadeaus voor iemand die binnenkort op reis gaat.

Heeft iemand al een powerbank? In mijn ervaring kan het nooit kwaad om een extra powerbank mee te nemen. Soms kan het namelijk dagen duren voordat je eindelijk weer toegang hebt tot stroom. Je kan bijvoorbeeld in onbemande berghutten slapen, waar enkel een dak boven je hoofd zit. Wanneer je dan je gps en telefoon op moet laden is een extra powerbank zeker geen overbodige luxe.

Bekijk in onze webshop

Reiscadeau #2: Smartphone stabilizer / gimbal

Een ander leuk cadeau voor reizigers, maar wel een prijzige optie, is een gimbal. Een gimbal is een apparaat wat automatisch je opnames en foto’s stabiliseert met gemotoriseerde assen. Met een gimbal hoef je je tijdens het ontdekken van nieuwe landen geen zorgen meer te maken of je je telefoon wel goed stilhoudt tijdens het maken van prachtige filmpjes. Dit doet de gimbal namelijk helemaal zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hele stoere hike, hiervan wil je uiteraard bepaalde stukken vastleggen. Echter moet je steeds stoppen met lopen om je omgeving mooi te kunnen filmen. Met een gimbal is dit dus niet meer nodig. Door de gemotoriseerde assen vangt de gimbal jouw bewegingen op, waardoor zelfs tijdens het lopen op oneven terrein, je opnames er stabiel uitzien.

Met dit reiscadeau doe je niet alleen de reiziger een plezier maar ook jezelf. Nu hoef je namelijk niet meer urenlang naar bewogen foto’s of schokkerige opnames te kijken, wanneer de reiziger weer thuis is. 

Bekijk op onze webshop

Reiscadeau #3: Screenprotector of Telefoonhoesje

Misschien is dit een van de simpelere reiscadeaus op deze lijst, maar zeker niet een van de minder nuttige. Wanneer je op reis bent kan je je soms wel op ruig terrein bevinden. Een telefoon kan hier soms wat minder goed tegen dan jij. Daarom moet je je telefoon goed beschermen wanneer je op reis bent. Dit kan je het beste doen door zowel een screenprotector als een telefoonhoesje te gebruiken. Wanneer je telefoon dan valt, is de kans een stuk groter dat je telefoon het overleefd. Je wil natuurlijk niet dat je op reis zonder telefoon komt te zitten.

Bekijk op onze webshop

Reiscadeau #4: GoPro onderwater-accessoires

Wanneer je op reis gaat naar een zonnige bestemming wil je natuurlijk graag het water in. Misschien wil je zelfs gaan duiken. Het liefst wil je hier ook mooie opnames en foto’s van maken. Hiervoor kan je een GoPro gebruiken, maar een GoPro is op zichzelf alleen niet waterdicht. Hiervoor heb je dan een waterdichte behuizing nodig. Met zo’n waterdichte behuizing kan je zorgeloos de prachtigste opnames onder water maken. Er zijn behuizingen die tot wel 50 meter diepte waterdicht zijn. Hiermee kan je dus makkelijk diepe plekken ontdekken en vastleggen. Er zijn verschillende soorten onderwaterbehuizingen die je GoPro droog kunnen houden tijdens het duiken.

Je hebt bijvoorbeeld een simpele plastic case waar je GoPro inpast, waardoor deze veilig is in het water, maar je kan er ook voor kiezen voor een koepel rondom je GoPro. Het grote voordeel hiervan is dat deze blijft drijven, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je GoPro op de bodem van de zee beëindigd. Als je reiziger een GoPro heeft is dit een van de beste reiscadeaus die je kan geven.

Bekijk op onze webshop

Reiscadeau #5: Een reisstatief

Wanneer je een prachtige plek hebt gevonden, wil je er het liefste nooit meer weg. Natuurlijk is dat een geen optie. Je kan uiteraard wel een foto van deze plek maken, zodat je er altijd nog van kan genieten. Om de beste foto’s te maken heb je eigenlijk een statief nodig. Hierdoor weet je zeker dat je geen bewogen foto’s krijgt. Er zijn verschillende statieven, je hebt grote statieven, maar ook ministatieven die eenvoudig in je rugzak passen. Deze ministatieven zijn ideaal voor op reis. Ze wegen namelijk weinig en kunnen overal mee naartoe. Met deze ministatieven kan je ook wanneer je alleen bent, een foto van jezelf maken. Dan heb je alleen wel een bluetooth remote nodig, om de foto vanaf een afstand te maken. Je hebt ook statieven die tegelijkertijd een selfiestick zijn. Hiermee kan je twee verschillende doelen bereiken met 1 product. Dit scheelt natuurlijk weer een hoop ruimte in je rugzak.

Bekijk op onze webshop

Gerelateerde blogs

 • Beste reistips voor op vakantie

  Beste reistips voor op vakantie

  De vakantieperiode komt er weer aan. Vaak is dit een fijne en ontspannende periode, maar het kan natuurlijk ook stress op leveren. Wanneer je op vakantie gaat moet je namelijk...

  Lees meer
 • Wat is USB-C?

  Wat is USB-C?

  USB-C is de kleinere, snellere en verbeterde versie van USB-A. USB-C wordt de standaard voor alle elektronische apparaten. Hiervoor is recent regelgeving in de EU doorgevoerd. Door deze regelgeving moet...

  Lees meer