Wat neem je mee naar het strand: 5 Beach Essentials

op
Wat neem je mee naar het strand: 5 Beach Essentials
Wil je binnenkort weer graag naar het strand, maar weet je niet wat je allemaal mee moet nemen? Wij hebben een lijst met 5 beach essentials opgesteld. Met deze 5 beach essentials maak je jouw dagje strand compleet. We zullen geen standaard dingen benoemen, zoals een strandhanddoek of eten. Gebruik deze lijst vooral als inspiratiebron om je stranddag te verrijken. Uiteraard moet je niet vergeten om zonnebrandcrème mee te nemen en je ook daadwerkelijk vaak genoeg in te smeren.

Beach essential #1: Waterdichte behuizing voor je GoPro

Tijdens je dagje strand wil je natuurlijk leuke foto’s en video’s kunnen maken in het water. Dit kan erg goed met een GoPro of andere action camera. Vaak zijn actioncamera’s alleen niet waterdicht. Hiervoor heb je een waterdichte behuizing nodig. Er zijn verschillende soorten waterdichte GoPro behuizingen. Je hebt bijvoorbeeld een simpele waterdichte case die rondom je GoPro past. Hiermee kan je tot wel 50m diep mooie foto’s en opnames maken terwijl je aan het zwemmen bent. Je hebt ook een soort waterdichte koepel die om je GoPro heen kan. Het grote verschil tussen de twee behuizingen, is dat de koepel behuizing blijft drijven en de plastic case niet.

Beach essential #2: Drijvende selfiestick of Bobber

Je kan een GoPro goed gebruiken om je dagje strand vast te leggen, maar een GoPro is wel maar erg klein en kan je makkelijk verliezen in de zee. En je wil natuurlijk niet dat je GoPro op de bodem van de zee beëindigd. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Er zijn namelijk selfiesticks en bobbers die je aan je GoPro kan bevestigen. Hierdoor kan je je GoPro gewoon loslaten en zal deze blijven drijven. Daarnaast zijn de drijvende selfiestick en de bobber voorzien van opvallende kleuren. Mocht je per ongeluk de selfiestick loslaten, zal je deze makkelijk kunnen spotten in de zee. Hierdoor raak je je GoPro niet meer zomaar kwijt.

Een voorbeeld van een drijvende selfiestick is de drijvende selfiestick van Telesin. Deze selfiestick kan gebruikt worden om foto’s en video’s met unieke perspectieven te maken. De selfiestick kan namelijk uitgeschoven worden tot een hoogte van 62 cm. Hiermee kan je zowel boven als onder water vette foto’s en video’s van jezelf maken.

Bekijk op onze webshop

Beach essential #3: GoPro oplaadbox

Wanneer je een lange dag op het strand veel aan het opnemen bent met je GoPro. Kan het gebeuren dat je GoPro op raakt. Je wil natuurlijk niet dat je halverwege je dag geen onderwaterfoto’s of video’s meer kan maken. Om dit te voorkomen kan je een GoPro accu oplaadbox meenemen. Hiermee kan je je GoPro accu’s eenvoudig onderweg opladen. Daarnaast beschermt de oplaadbox de accu’s ook, waardoor je de accu’s zorgeloos mee op pad kan nemen. Een voorbeeld van een oplaadbox is de Telesin oplaadbox. Hier passen in totaal 3 reserveaccu’s in. Dus zelfs zonder een powerbank kan je al veel langer filmen. De oplaadbox kan je accu’s weer volledig opgeladen hebben binnen 2,5 uur. Waardoor je tijdens je gehele stranddag de mooiste foto’s en opnames kan maken met je GoPro.

Beach essential #4: GoPro duikfilters

De kleur van de zee in Nederland is zeker niet altijd helderblauw. Wanneer je onder water aan het filmen bent, kan dit voor doffere en minder mooie kleuren zorgen. Hiervoor is een eenvoudige oplossing. Er zijn namelijk filters die je op je GoPro behuizing kan bevestigen. Deze filters zorgen er dan voor dat je foto’s en opnames weer kleurrijk zijn. Een voorbeeld van deze duikfilters, is de MOJOGEAR duikfilter set. Deze set is voorzien van 3 kleuren: roze, rood en magenta. De roze filter is om meer kleur aan je beelden te geven tijdens het snorkelen, de rode filter is voor in blauw water en de magenta filter is voor in groen water. Met deze set kan je in vrijwel alle soorten wateren prachtige beelden schieten. Let op! Deze filterset past alleen op de MOJOGEAR waterdichte GoPro behuizing.

Beach essential #5: Powerbank

Wanneer je op het strand bent, gebruik je toch nog redelijk vaak je telefoon. Of je nu een e-book aan het lezen bent of lekker naar muziek aan het luisteren bent. Soms kan de batterij van je telefoon hier erg snel door leeg gaan. Je wil natuurlijk niet op een lange stranddag zonder telefoon komen te zitten. Daarom is een powerbank een van de handigste dingen om mee te nemen op een stranddagje. Powerbanks komen in veel verschillende vormen en maten. Welke powerbank het beste is voor jouw stranddag hangt van een aantal dingen af.

Als je met het openbaar vervoer richting het strand gaat, wil je het liefst niet al te zware spullen meenemen. Dan kan je het beste een kleine powerbank meenemen. Stel dat je gewoon met de auto gaat en lekker dicht bij het strand kan parkeren, dan kan je een grotere powerbank meenemen.

Gerelateerde blogs

 • Beste reistips voor op vakantie

  Beste reistips voor op vakantie

  De vakantieperiode komt er weer aan. Vaak is dit een fijne en ontspannende periode, maar het kan natuurlijk ook stress op leveren. Wanneer je op vakantie gaat moet je namelijk...

  Lees meer
 • Wat geef je iemand die op reis gaat?

  Wat geef je iemand die op reis gaat?

  Ken je iemand die binnenkort op reis gaat? Het maakt niet uit of dit een lange wereldreis of gewoon een paar weken zonvakantie is. Er zijn een aantal cadeaus die...

  Lees meer
 • Wat is USB-C?

  Wat is USB-C?

  USB-C is de kleinere, snellere en verbeterde versie van USB-A. USB-C wordt de standaard voor alle elektronische apparaten. Hiervoor is recent regelgeving in de EU doorgevoerd. Door deze regelgeving moet...

  Lees meer