7 hacks om de batterijduur van je smartphone te verbeteren

op
7 hacks om de batterijduur van je smartphone te verbeteren
Ben je het zat om constant je telefoon op te moeten laden? Neemt de batterijduur van je telefoon snel af? Hier zijn enkele tips en trucs die je kunnen helpen om de gebruiksduur van je telefoonbatterij te verlengen.

1. Verlaag de helderheid van het scherm

Een van de grootste batterijverbruikers is de helderheid van het scherm. Door de helderheid van het scherm te verlagen, kan je een aanzienlijke hoeveelheid batterijduur besparen. Moderne smartphones hebben een adaptieve helderheidsinstelling die de helderheid automatisch aanpast aan de lichtomgeving. Deze functie is nuttig om de batterijduur te sparen, omdat de schermhelderheid wordt verminderd wanneer de telefoon zich in een slecht verlichte omgeving bevindt.

2. Schakel de trilfunctie uit

Trilfuncties zijn ook een grote batterijverbruiker. Het uitschakelen van de trilfunctie van je telefoon kan helpen om de batterijduur te verlengen. In plaats van trillingen kan je overschakelen op hoorbare meldingen, die minder stroom nodig hebben.

De reden waarom trilfuncties de batterijduur beïnvloeden, is dat ze een motor vereisen om te draaien, wat stroom verbruikt. Wanneer de trilfunctie is uitgeschakeld, wordt de motor niet gebruikt, wat resulteert in een langere batterijduur.

3. Schakel Bluetooth en WiFi uit

Wanneer ze niet worden gebruikt, is het belangrijk om Bluetooth en Wi-Fi uit te schakelen. Deze functies zoeken continu naar een signaal, wat de batterijduur vermindert. Door deze functies uit te schakelen wanneer ze niet worden gebruikt, kan je de batterijduur verlengen.

Bluetooth en Wi-Fi beïnvloeden de batterijduur omdat ze stroom verbruiken om naar een signaal te zoeken. Wanneer deze functies zijn uitgeschakeld, gebruikt de telefoon geen stroom om naar een signaal te zoeken, wat resulteert in een langere batterijduur. Als deze functies uitstaan kan je je mobiel ook sneller opladen, maar als je de optimale snelheid van een lader wil gebruiken, kijk dan eens naar onze MOJOGEAR lader!

4. Gebruik de energiebesparingsmodus

De meeste smartphones hebben een energiebesparingsmodus die kan worden geactiveerd om de batterijduur te verlengen. Wanneer deze modus is geactiveerd, wordt de prestaties van de telefoon verminderd en worden achtergrondprocessen beperkt, wat resulteert in een langere batterijduur. Door de prestaties van de telefoon en achtergrondprocessen te beperken, gebruikt de telefoon minder stroom, wat resulteert in een langere batterijduur.

5. Sluit apps af die niet worden gebruikt

Apps die op de achtergrond draaien, verbruiken stroom en dragen bij aan een kortere batterijduur. Sluit daarom apps af die niet worden gebruikt, zodat ze geen stroom meer verbruiken.

Het afsluiten van ongebruikte apps werkt goed omdat sommige apps op de achtergrond blijven draaien en stroom verbruiken, zelfs als je ze niet actief gebruikt. Door deze apps af te sluiten, worden ze volledig gestopt en verbruiken ze geen stroom meer.

6. Verwijder widgets van het startscherm

Widgets op het startscherm, zoals nieuws- of weer-widgets, kunnen ook bijdragen aan een kortere batterijduur. Dit komt doordat widgets vaak voortdurend gegevens op de achtergrond ophalen en verwerken, wat stroom verbruikt. Verwijder onnodige widgets van het startscherm om de batterijduur te verlengen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de GoPro Hero 12 Black of wil je advies over welke accessoires jou kunnen helpen bij het vastleggen van de gaafste GoPro-avonturen? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag verder.

7. Gebruik een powerbank om je batterijduur te verlengen

Een andere handige manier om ervoor te zorgen dat je telefoon nooit zonder stroom komt te zitten, is door gebruik te maken van een powerbank. Dit is een draagbare oplader die je overal mee naartoe kunt nemen en waarmee je je telefoon kunt opladen als er geen stopcontact in de buurt is. Met een hoge capaciteit en snellaadfuncties is een MOJOGEAR powerbank een slimme investering voor iedereen die zijn telefoon vaak gebruikt en niet afhankelijk wil zijn van stopcontacten.

Conclusie

Zoals je kan lezen zijn er verschillende manieren om de batterijduur van je telefoon te verlengen; het verminderen van de schermhelderheid, het uitschakelen van de trilfunctie, een powerbank aan te sluiten, Bluetooth/Wi-Fi afsluiten etc. Het begrijpen van de oorzaken van een kortere batterijduur, zoals de hierboven genoemde functies, kan helpen om beter te begrijpen hoe je deze problemen kunt oplossen en de levensduur van je telefoonbatterij kunt verlengen.

Heb je nog vragen over batterijduur of ben je benieuwd naar een van onze hierboven genoemde producten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina of social media kanalen!

Bekijk onze powerbanks

Gerelateerde blogs

 • Vloggen als een pro

  Vloggen als een pro

  Het is een populair fenomeen: vloggen. Bekende vloggers zoals Enzo Knol zijn de nieuwste generatie bekende mensen. Maar hoe moet je nou een goede vlog maken? Welke gear heb je...

  Lees meer
 • Lightpainting met je smartphone

  Lightpainting met je smartphone

  Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om foto’s te maken met je smartphone? Waarom probeer je lightpainting niet eens uit? Lightpainting is een techniek waarbij je...

  Lees meer