iPhone 16 features: de grootste verschillen met de iPhone 15

op
iPhone 16 features: de grootste verschillen met de iPhone 15

De nieuwste iPhone modellen zijn aangekondigd. De nieuwste iPhones komen zoals gewoonlijk in vier verschillende modellen. De iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max. Apple heeft een hoop nieuwe features toegevoegd, waarvan we in dit artikel de belangrijkste toelichten. Wat zijn de grootste verschillen tussen met de iPhone 15 en 16? Er zijn een aantal features waarmee de iPhone 16 zich echt onderscheidt van de vorige modellen. Geen tijd of zin om te lezen? Bekijk de drie belangrijkste features in de video.

 

#1 Fysieke sluiterknop

Apple heeft op de iPhone 16 een nieuwe knop geplaatst. Dit is een fysieke sluiterknop. Hiermee kan je eenvoudig de camera openen, foto’s of video’s nemen, in en uitzoomen en de instellingen aanpassen. Daarnaast zal in een toekomstige iOS-update de functie voor focussen op een object of persoon met deze knop worden toegevoegd.

#2 Slow motion

De iPhone 16 Pro modellen hebben de mogelijkheid om video’s of slo-mo op te nemen in 4K met 120fps. Je kan dan naderhand in de Foto’s app zelf de afspeelsnelheid aanpassen. Hierdoor schiet je professionele slo-mo shots met je telefoon en geef je een dynamische twist aan je video’s, zonder gebruik te hoeven maken van editing software. Zo kan je bijvoorbeeld een stoere stunt in de lucht filmen en deze later slow-motion maken. Je kan ervoor kiezen om je opname op snelheid 0,25x, 0,5x of 0,2x af te spelen. Dit geeft je de vrijheid om in je opname te spelen met verschillende snelheden.

#3 Audio-mix

Audio-opnamen zullen nog beter klinken op de iPhone 16 Pro modellen. Deze modellen zijn namelijk voorzien van vier microfoons van studiokwaliteit. Ook is het mogelijk om met ruimtelijke audio op te nemen, waardoor het geluid nog realistischer overkomt. De Pro modellen zijn voorzien van een audiomix-tool. Hiermee kan je het geluid van een opname naderhand eenvoudig aanpassen. Het is mogelijk om het geluid ingesproken door een persoon in beeld te isoleren. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een interview aan het afnemen bent op een rumoerige plek of als meerdere mensen door elkaar heen praten tijdens het opnemen van een podcast en je graag een van de stemmen wilt highlighten.

#4 A18-chip & Apple Intelligence

Een van de grootste veranderingen die ten opzichte van de iPhone 15 modellen, is de chip. In alle iPhone 16 modellen zit de nieuwste A18-chip. Met deze chip kan je gebruik maken van Apple Intelligence.

Apple Intelligence is Apple’s eigen AI-techniek. Deze techniek is geïntegreerd in apps die je nu al dagelijks gebruikt om het gebruiksgemak te verhogen. Een aantal van deze AI-features zijn enorm handig voor het creëren van content. De App “Writing Tools” kan teksten herschrijven, controleren of samenvatten. Erg handig bij het schrijven en controleren van scripts van je video’s. Ook het genereren van afbeeldingen is eenvoudig met Apple Intelligence. Stel je hebt snel een thumbnail nodig voor je nieuwste video, dan kan je met een aantal zinnen al een mooie afbeelding genereren.

Helaas is Apple Intelligence nog niet beschikbaar in Europa. Apple heeft aangegeven dat ze dit in de toekomst ook in Europa willen uitrollen, maar de exacte datum is nog niet bekend.

#5 Verbeterde ultragroothoeklens

Apple heeft de ultragroothoeklens verbeterd op de iPhone 16. De ultragroothoeklens heeft nu namelijk autofocus en een grotere diafragma. Hierdoor kun je betere groothoekfoto’s maken bij weinig licht. Tenslotte kan je voortaan ook macrofoto’s maken met het standaard iPhone model. Wanneer je je telefoon op 10 centimeter afstand van een object houdt, schakelt de camera automatisch over naar de macro-modus. De macro-modus werkt ook voor video's en timelapses.

#6 Algemene features

Naast deze features zijn er ook een hoop kleinere veranderingen aan de iPhone 16. De nieuwe Pro modellen hebben bijvoorbeeld de dunste rand van alle iPhone modellen. Dit zorgt dat je scherm in verhouding nog groter is. De warmte van de Pro modellen wordt efficiënter afgevoerd, wat zorgt voor betere prestaties. Door de grotere batterij en verbeterde stroombeheer, kan de iPhone langer worden gebruikt.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de iPhone 16 of wil je advies over welke accessoires jou kunnen helpen bij het vastleggen van beelden met je smartphone? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag verder.

Bekijk onze smartphone-accessoires

Gerelateerde blogs

  • Wat is USB-C?

    Wat is USB-C?

    USB-C is de kleinere, snellere en verbeterde versie van USB-A. USB-C wordt de standaard voor alle elektronische apparaten. Hiervoor is recent regelgeving in de EU doorgevoerd. Door deze regelgeving moet...

    Lees meer
  • Festival paklijst

    Festival paklijst

    Het festival seizoen staat weer voor de deur. Binnenkort zullen er weer meerdere (weekend) festivals plaatsvinden. Om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke festival ervaring hebt, hebben wij...

    Lees meer
  • Wat is een gimbal en hoe werkt het?

    Wat is een gimbal en hoe werkt het?

    Stel je voor: je was op epische solo-reis waar je besloot de zonsopgang op een bergtop vast te leggen na urenlang hiken, maar de combinatie van uitputting en opwinding resulteerde...

    Lees meer