Mag je een powerbank meenemen in het vliegtuig?

op
Powerbank mee in het vliegtuig MOJOGEAR
Op reis is een powerbank onmisbaar. Met een powerbank laad je overal je apparaten op, zodat jij onbezorgd op pad kan gaan. Maar hoe zit het als je met het vliegtuig op vakantie gaat? Mag je iedere powerbank zomaar meenemen? En hoeveel powerbanks zijn toegestaan? Lees hier waar je op moet letten bij het meenemen van een powerbank in het vliegtuig.

Welke powerbank mag mee in het vliegtuig?

Volgens de regels van de IATA, de International Air Transport Association, is het toegestaan om een powerbank van maximaal 100W (27.000 mAh ) mee te nemen in je handbagage. Indien je een powerbank boven de 100W wil meenemen, dien je hiervoor toestemming te vragen bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. Batterijen groter dan 160 Wh zijn nooit toegestaan.

Veel producenten ontwikkelen daarom powerbanks met een capaciteit die is toestaan. De MOJOGEAR ULTRA laptop powerbank bijvoorbeeld, heeft een capaciteit 26.800 mAh (100W) en mag daardoor mee in het vliegtuig.

Bagageruim

Powerbanks zijn verboden in het bagageruim. Dit komt doordat in de accu van een powerbank het brandbare materiaal lithium zit, wat risicovol is in het ruim. Neem je powerbanks dus altijd mee in de handbagage.

Tip: Zorg ervoor dat je (de informatie op) de powerbank bij de hand hebt op het vliegveld. Zo voorkom je bij de security check dat je powerbank niet mee aan boord mag en dat je lang moet wachten omdat je de powerbank nog moet zoeken.

Hoe weet ik of mijn powerbank aan de eisen voldoet om mee te mogen in het vliegtuig?

Elke powerbank beschikt over een bepaalde capaciteit. Dit wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh) of wattuur (Wh). De capaciteit van jouw powerbank wordt waarschijnlijk uitgedrukt in mAh. Doordat de officiële, internationale eenheid hiervoor in wattuur (Wh) wordt uitgedrukt, worden vaak beide eenheden vermeldt.

Des te meer mAh, des te meer stroom de powerbank kan geven aan je apparaat. Het aantal mAh kan je vaak op de achterkant van de powerbank zien. Je kan dit ook vinden in de gebruiksaanwijzing. Check voor vertrek dus goed de hoeveelheid mAh van je powerbank(s).

Zorg dat de powerbank is opgeladen

Bij een security check kan het voorkomen dat je je elektronische apparatuur aan moet zetten om aan te tonen dat de powerbank werkt. Zorg er daarom dus voor dat de powerbank is opgeladen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo fijn om de powerbank te kunnen gebruiken in het vliegtuig.

Alle powerbanks van MOJOGEAR zijn geschikt om mee te nemen in het vliegtuig.

Vragen?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen van de mogelijkheden voor het meenemen van een powerbank in het vliegtuig. Heb je een andere powerbank dan hierboven vermeld en ben je niet zeker of die mee in het vliegtuig mag? Neem dan contact op met de vliegmaatschappij of laat hieronder een bericht achter. Wij zoeken het graag voor je uit

Bekijk onze Powerbanks

Gerelateerde blogs