USB Power Delivery vs Quick Charge 3.0

op
USB Power Delivery vs Quick Charge 3.0

Als het gaat om het opladen van mobiele apparaten, zijn er verschillende technologieën beschikbaar die kunnen helpen om sneller en efficiënter op te laden. Twee van de meest populaire oplaadtechnologieën zijn USB Power Delivery (PD) en Quick Charge 3.0 (QC 3.0). Maar wat is het verschil tussen deze twee technologieën en welke is beter?

USB Power Delivery

USB Power Delivery (PD) is een universele standaard die werkt met alle USB-apparaten, ongeacht het merk of type. Met USB PD kunnen apparaten veel sneller worden opgeladen dan met traditionele laders. Het maakt gebruik van de USB-standaard om apparaten zoals smartphones, tablets, laptops en andere USB-apparaten op te laden met hogere vermogensniveaus dan de standaard 5 volt, 2,4 ampère die we gewend zijn.

Efficiëntie

USB Power Delivery is ook energie-efficiënter omdat het vermogen dynamisch aangepast wordt aan het apparaat. Zo ontvangt het toestel nooit meer energie dan het nodig heeft. Dit bespaart niet alleen energie, maar vermindert ook de kans op oververhitting of schade aan het apparaat.

Een ander voordeel van USB Power Delivery is dat het bidirectioneel opladen ondersteunt, wat betekent dat je niet alleen jouw apparaat kunt opladen, maar ook je apparaat kunt gebruiken om andere apparaten op te laden. Dit is handig als je bijvoorbeeld jouw laptop wilt opladen met behulp van de batterij van een smartphone.

Quick Charge 3.0

Quick Charge 3.0 is ontwikkeld door Qualcomm en is een oplaadtechnologie die alleen werkt met apparaten van Qualcomm. Het maakt gebruik van intelligente technologie om het opladen van apparaten te verbeteren en ze tot vier keer sneller op te laden dan traditionele opladers. QC 3.0 maakt gebruik van hogere vermogensniveaus en past het oplaadvermogen dynamisch aan, afhankelijk van het apparaat dat wordt opgeladen.

Quick Charge 3.0 is ontworpen om een hogere oplaadsnelheid te bieden voor Qualcomm-gebaseerde apparaten, maar het kan ook werken met andere apparaten die de USB-standaard ondersteunen. Het is niet bidirectioneel, dus je kunt het apparaat niet gebruiken om andere apparaten op te laden.

Welke is beter?

Het antwoord op de vraag welke van deze twee technologieën beter is, hangt af van jouw specifieke behoeften. Als je op zoek bent naar een universele oplaadstandaard die werkt met alle USB-apparaten, dan biedt USB PD de oplossing. Het is ook energie-efficiënter en ondersteunt bidirectioneel opladen.

Maar als je op zoek bent naar een hogere oplaadsnelheid voor je Qualcomm toestel, dan is QC 3.0 de betere keuze. Het maakt gebruik van intelligente technologie om het opladen te optimaliseren en apparaten tot vier keer sneller op te laden dan traditionele opladers.

Als je zoekt naar een lader die zowel QuickCharge 3.0 als USB Power Delivery heeft, kijk dan eens naar de MOJOGEAR Charge+. Deze lader heeft alles in huis om niet alleen je smartphone snel op te laden maar kan ook je laptop van energie voorzien.

Conclusie

In het kort: beide technologieën hebben hun eigen voordelen en nadelen. Het is belangrijk om je eigen behoeften te evalueren en de technologie te kiezen die het beste past bij jouw apparaten en oplaadbehoeften.

Hopelijk heb je iets opgestoken over deze vormen van snelladen. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Bekijk onze oplaadkabels

Gerelateerde blogs

 • Vloggen als een pro

  Vloggen als een pro

  Het is een populair fenomeen: vloggen. Bekende vloggers zoals Enzo Knol zijn de nieuwste generatie bekende mensen. Maar hoe moet je nou een goede vlog maken? Welke gear heb je...

  Lees meer
 • Lightpainting met je smartphone

  Lightpainting met je smartphone

  Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om foto’s te maken met je smartphone? Waarom probeer je lightpainting niet eens uit? Lightpainting is een techniek waarbij je...

  Lees meer