GoPro Hero 13: Nieuwe functies & accessoires

op
GoPro Hero 13: Nieuwe functies & accessoires
De GoPro Hero 13 is er eindelijk en komt met een hoop nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Met de GoPro Hero 13 leg je je sportieve avonturen nóg beter vast. Denk hierbij aan langer achter elkaar kunnen opnemen, nieuwe lenzen, magnetische bevestiging en verbeterde slo-mo. In dit artikel bespreken we de belangrijkste nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor content creatie.

#1 Nieuwe lenzen

De grootste verbetering ten opzichte van de GoPro Hero 12 is de mogelijkheid tot het aansluiten van lenzen. De GoPro Hero 13 herkent de aangesloten lens automatisch en weet welke instellingen bij de lens passen. De lenzen worden niet bij de GoPro geleverd. Deze zal je apart moeten bestellen. Er zijn momenteel 3 soorten lenzen beschikbaar: Macrolens, Ultra wide lens en ND-filters. Binnenkort zal er ook een vierde lens bijkomen, namelijk de Anamorphic lens.

De macrolens zorgt ervoor dat je 4 keer dichter bij kan filmen dan bij gebruik zonder lens. Hiermee kan je kleine objecten zoals insecten, bloemen of kleine dieren veel gedetailleerder filmen.

Met de Ultra wide lens kan je 36% breder en 48% wijder opnemen dan met de standaard lens van de GoPro Hero 13. Hiermee zien je shots tijdens het mountainbiken of skiën er nog indrukwekkender uit. Door gebruik te maken van ND-filters kan je motion-blur toevoegen aan je foto’s of video’s. Een anamorphische lens zorgt voor een cinematisch en dynamisch effect.

#2 Verbeterde batterijcapaciteit

De Enduro batterij van de Hero 13 heeft een batterijcapaciteit van 1.900 mAh. De batterij voor de GoPro Hero 11 en 12 was 1.720 mAh. Dit betekent dat je met de nieuwe batterij nog langer op kan nemen. Daarnaast heeft GoPro de batterij ook efficiënter gemaakt. Hierdoor kan je langer je vetste avonturen opnemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken om een lege batterij.

Let op: de nieuwe Enduro batterij van de GoPro Hero 13 is NIET compatibel met oudere GoPro-modellen.

Is je batterij toch leeg? Je kan altijd extra batterijen meenemen en deze onderweg verwisselen. Je kan er ook voor kiezen om de batterij via de GoPro zelf op te laden met een powerbank tussen opnames door.

#3 Veilig opladen tijdens gebruik

GoPro heeft een magnetische batterijklep ontwikkeld. Hiermee kan je via een magneet je GoPro opladen. Deze batterijklep is waterdicht. Hierdoor kan je je GoPro ook tijdens ruige weersomstandigheden opladen. Dit is ideaal wanneer je een timelapse wilt maken. Nu kan je zonder zorgen je GoPro buiten laten staan en tegelijkertijd opladen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je GoPro buiten via een powerbank op te laden. De batterijklep is ook compatibel met de GoPro Hero 10, 11 en 12.

#4 Verbeterde Slo-mo

De GoPro Hero 13 is de eerste GoPro camera met een Burst Slo-Mo functionaliteit. Met deze functionaliteit kan de GoPro Hero 13 400 fps (frames per second) opnemen met een resolutie van 720p. Doordat je met 400 fps op kan nemen, kan het beeld nog langzamer gemaakt worden, terwijl het nog steeds een vloeiend beeld geeft.  Dit kan de GoPro 13 doen voor 15 real-time seconden. Hiermee licht jij je sprongen of andere vette stunts nog beter uit.

#5 Magnetische Mounts

Vaak wanneer je een video aan het opnemen bent, wil je graag met verschillende perspectieven filmen. Dit zorgt voor een dynamischere en betere kijkbeleving. Echter heeft niet iedereen het budget om meerdere hoge kwaliteit camera’s aan te schaffen en deze op verschillende hoeken en perspectieven in te stellen. 

Daarom wil je eigenlijk met 1 camera zo makkelijk kunnen wisselen tussen perspectieven. Dit kan nu met het nieuwe mounting systeem van GoPro. Met dit systeem maak je je GoPro snel los door 2 knoppen in te drukken (zie foto) en switch je razendsnel van de ene naar de andere mount, bijvoorbeeld van een chest mount of fiets-mount naar een plak mount op je helm.

Gerelateerde blogs

  • Hoe maak je een podcast?

    Hoe maak je een podcast?

    Wil je graag je ideeën, ervaringen of iets anders wat je leuk of interessant vindt, delen met de wereld? Een eenvoudige en steeds vaker gebruikte manier om dit te doen is...

    Lees meer
  • 6 tips voor het fotograferen van wilde dieren

    6 tips voor het fotograferen van wilde dieren

    Het fotografen van dieren kan enorm onvoorspelbaar en uitdagend zijn. Anders dan bij mensen, kun je dieren niet vragen om even te poseren of stil te staan. Je bent volledig afhankelijk...

    Lees meer