Top 5 Beste powerbanks

op
Top 5 Beste powerbanks

Wanneer je op zoek bent naar een powerbank, zal je zien dat er erg veel verschillende opties zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om de beste powerbank voor jou te vinden. Wij helpen je graag op weg met deze lijst van beste powerbanks. Alle powerbanks van MOJOGEAR zijn van goede kwaliteit en hebben ieder een unieke use case waarin ze het beste presteren. Daarom is de ene powerbank ook niet beter dan de ander. Het hangt er compleet vanaf waarvoor jij de powerbank nodig hebt.

In de vergelijking kijken we onder andere naar de capaciteit, het vermogen, de grootte, en de aansluitmogelijkheden voor smartphones, laptops, smartwatches en andere apparaten. 

#1 Beste kleine powerbank: MOJOGEAR Mini EVO 10.000 mAh

Een van de meest unieke powerbanks bij MOJOGEAR is de MOJOGEAR Mini EVO powerbank. Dit komt doordat deze powerbank de kleinste 10.000 mAh powerbank ter wereld is. De powerbank heeft namelijk de volgende afmetingen: 7,9 x 5,6 x 2,5 cm en weegt maar 175 gram. Hierdoor kan de powerbank heel eenvoudig in je broekzak passen. Dit is ideaal tijdens een dagfestival. Je kan de powerbank gewoon samen met je telefoon in je broekzak doen, waardoor je niet meer bang hoeft te zijn dat je telefoon leeg raakt. 

Daarnaast heeft de MOJOGEAR Mini EVO een vermogen van 22,5W. Dit betekent dat de powerbank je telefoon erg snel op kan laden. Een iPhone 13 kan bijvoorbeeld gebruik maken van 20W, Dus je kan een iPhone 13 met maximale snelheid opladen met de MOJOGEAR Mini EVO. Tenslotte heeft de powerbank 2 poorten; een USB-C en een USB-A poort. 

Dit kan wel een limiterende factor zijn wanneer je meer dan twee apparaten tegelijkertijd wilt opladen. Maar bij het ontwerp is bewust voor 2 poorten gekozen, zodat de powerbank zo klein mogelijk blijft. De powerbank heeft een capaciteit van 10.000 mAh, hiermee kan je ongeveer 1,5 tot 4 keer je telefoon opladen, afhankelijk van de capaciteit van je telefoon.

Deze powerbank is vooral aan te raden wanneer je 1-2 dagen onderweg bent zonder toegang tot elektriciteit. Wanneer je langer op pad gaat zonder stroom, is een powerbank met een hogere capaciteit een betere keus. Dus ben je op zoek naar een powerbank die je erg makkelijk mee kan nemen en eenvoudig in je broekzak past? Dan is de MOJOGEAR Mini EVO de beste powerbank voor jou.

Bekijk in onze webshop

#2 Beste allround powerbank: MOJOGEAR Mini XL Extra Fast 20.000 mAh

De MOJOGEAR Mini XL Extra Fast is een uitstekende keuze, wanneer je powerbank zoekt voor algemeen gebruik. Dit is een powerbank van 20.000 mAh waarmee je je telefoon 3 tot 8 keer kunt opladen, afhankelijk van de capaciteit van je telefoon. De powerbank is wel wat groter en zwaarder, hij is namelijk 13,8 x 6, 8 x 2,7 cm groot en weegt 408 gram. Dit maakt de powerbank wel lastiger om mee te nemen in je broekzak. De capaciteit van de powerbank is daarentegen het dubbele van de Mini EVO.

De MOJOGEAR Mini XL Extra Fast heeft een vermogen van maximaal 18W, dit is net iets minder dan de Mini EVO. Echter zal je dit verschil bijna niet merken wanneer je je telefoon oplaadt. Ook deze powerbank laad je telefoon erg snel op.

De powerbank heeft in totaal 4 poorten: 1 USB-C, 2 USB-A en een micro-USB. Hierdoor kun je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Dit is ideaal wanneer je onderweg bent en bijvoorbeeld een smartwatch, gps en telefoon op moet laden. Dit kan dan allemaal tegelijkertijd met 1 powerbank, zolang je hier genoeg kabels voor bij je hebt.

Deze powerbank is ideaal wanneer je meerdere dagen op pad gaat. De powerbank kan namelijk eenvoudig meegenomen worden in een rugzak of heuptasje. Je kan meerdere keren je telefoon opladen met de powerbank. Dus wanneer je meerdere dagen zonder elektriciteit zit, is deze powerbank een must-have.

Bekijk op onze webshop

#3 Beste laptop powerbank: MOJOGEAR ULTRA 26.800 mAh 100W laptop powerbank

Ben je vaak lang onderweg naar je werk met het openbaar vervoer, werk je vaak remote of gebruik je je laptop vaak buiten bereik van een stopcontact? Dan is de MOJOGEAR ULTRA de oplossing voor jou. Met deze powerbank kan je namelijk bijna alle laptops (gaming laptops niet altijd) snel opladen. Dit komt doordat de powerbank een vermogen heeft van 100W. Met 26.800 mAh mag je de powerbank nog net meenemen in het vliegtuig.

Door het grote vermogen is de Ultra relatief zwaar met 640 gram. Echter past de laptop nog steeds goed in een rugzak of tas. De powerbank is namelijk 19.0 x 8.7 x 2.4 cm groot

De MOJOGEAR Ultra kan de meeste laptops 1-2 keer opladen, afhankelijk van de capaciteit van je laptop. Een MacBook Pro kan bijvoorbeeld 1 keer opgeladen worden, terwijl een HP Pavillion 15 twee keer opgeladen kan worden met de powerbank. De Ultra is ook geschikt voor het opladen van een telefoon of andere elektronische apparaten.

De powerbank is voorzien van 3 poorten; 2 USB-A poorten en 1 USB-C poort. Hierdoor kan je 3 apparaten tegelijkertijd opladen. Dit is ideaal wanneer je op pad bent en een laptop, smartphone en smartwatch op moet laden. Dit kan allemaal tegelijkertijd, omdat de laptop hier ook meer dan genoeg vermogen voor heeft.

Deze laptop is ideaal wanneer je met je laptop onderweg bent. Reistijd waarin je normaal niks doet, kun je efficiënt inrichten met werk op een laptop. De powerbank is relatief zwaar en is daarom niet aan te raden voor backpacking trips of reizen waarin je vaak je spullen moet dragen.

Bekijk op onze webshop

#4 Beste wireless powerbank: MOJOGEAR Wireless Phone+Watch 10.000 mAh Powerbank

Steeds meer smartphones zijn voorzien van een optie tot draadloos opladen. Dit is erg handig omdat je geen kabel hoeft te gebruiken en ook slijt je oplaadpoort niet. MOJOGEAR heeft een 3 in 1 draadloze powerbank: de MOJOGEAR Wireless Phone+Watch. Met deze powerbank laad je je smartphone, maar ook een smartwatch draadloos op.

De draadloze oplaadmogelijkheid kan tot 15W opladen. Let op, iPhones kunnen momenteel maximaal 7.5W aan, waardoor iPhones niet het volledige vermogen van deze wireless powerbank gebruiken. Smartphones van verschillende andere merken kunnen dit wel. Heb je een smartphone zonder MagSafe-compatible magneet? Geen probleem! Plak de meegeleverde magnetische MagSafe-compatible ring op het midden van de achterkant van je telefoon of hoesje. Zo kun je ook jouw telefoon zonder dat die compatible is met MagSafe ondersteuning draadloos opladen.

De USB-C-poort kan bedraad tot 20W opladen. Deze is dus net iets langzamer dan de Mini EVO, maar net iets sneller dan de Mini XL. 

De MOJOGEAR Wireless Phone+Watch is relatief klein en past eenvoudig in je broekzak. De powerbank is namelijk 10,0 x 6,7 x 1,5 cm groot en weegt maar 212 gram. Een powerbank met een magneet voor het draadloos opladen van een smartwacht is uniek! Een ander groot voordeel is dat je geen kabel mee hoeft te nemen. Bevestig de powerbank magnetisch aan je telefoon, doe 'm in je broekzak en je smartphone wordt opgeladen. Ideaal tijdens festivals of daguitjes.

De powerbank heeft naast de magneet ook 1 USB-C poort, waardoor je twee apparaten tegelijk kunt opladen. 

Met een capaciteit van 10.000 mAh laad je je smartphone 1,5 tot 4 keer op, afhankelijk van de capaciteit van je smartphone. Hierdoor is deze powerbank ideaal voor daguitjes en festivals.

Bekijk op onze webshop

#5 Beste statief powerbank: Ulanzi BG-3 powerbank grip

Veel content creators gebruiken een statief voor het maken van stabiele beelden met een smartphone of camera. Om ervoor te zorgen dat je je volledig kunt focussen op het fotograferen of filmen en niet om de batterij van je apparaat heeft Ulanzi de BG-3 statief met ingebouwde powerbank ontworpen. Met de BG-3 worden je film- of fotografiesessies nooit meer onverwachts gestopt door een lege batterij. Dit powerbank statief kan je los als vrijstaand statief gebruiken, maar je kan het via het ¼’’ schroefgat ook op een ander statief bevestigen Hierdoor creëer je net wat meer hoogte en laad je tijdens het filmen je camera of telefoon op.

De powerbank is redelijk compact, de powerbank is namelijk 19,8 x 3,3 x 3,3 cm groot en weegt maar 268 gram. Hierdoor past de powerbank makkelijk in je rugzak of tas samen met de rest van je fotografie spullen. 

De powerbank heeft een vermogen van 18W. Hiermee kan je je smartphone of camera snel opladen. De powerbank is voorzien van 2 poorten om verschillende apparaten tegelijkertijd op te laden. De Ulanzi BG-3 heeft een capaciteit van 10.000 mAh, hiermee kan je ongeveer 1,5 tot 4 keer je smartphone opladen. 

Deze powerbank is ideaal voor fotografen, vloggers en journalisten die langere tijden achter elkaar willen opnemen en normaal gesproken gelimiteerd worden door de batterij van hun smartphone of camera. Met deze powerbank film je langer, comfortabel en zonder zorgen. Deze powerbank is daarnaast goed te combineren met een Gimbal. Sommige betaalbare gimbals, zoals de Hohem iSteady XE, hebben een relatief lage accuduur. Wanneer je die combineert met een Ulanzi BG-3 kan je de Gimbal veel langer gebruiken.

Conclusie

Er zijn veel verschillende goede powerbanks. Welke powerbank het beste is, ligt compleet aan waar je de powerbank voor wil gebruiken. Om het makkelijk voor je te maken, sommen we ze hieronder nogmaals voor je op:

Mini EVO 10.000 mAh: Ideaal voor op reis; klein en licht van gewicht

Mini XL 20.000 mAh: Ideaal voor langere tijd zonder stopcontact zoals meerdaagse festivals of wildkamperen

Ultra 26.800 mAh: Voor onderweg naar je werk of remote werken

MOJOGEAR Wireless Phone+Watch 10.000 mAh: Voor smartwatch en wanneer je geen kabels wilt meenemen

Ulanzi BG-3 10.000 mAh: Voor lange film en fotografiesessies

Bekijk op onze webshop

Gerelateerde blogs

  • Beste reistips voor op vakantie

    Beste reistips voor op vakantie

    De vakantieperiode komt er weer aan. Vaak is dit een fijne en ontspannende periode, maar het kan natuurlijk ook stress op leveren. Wanneer je op vakantie gaat moet je namelijk...

    Lees meer
  • Wat geef je iemand die op reis gaat?

    Wat geef je iemand die op reis gaat?

    Ken je iemand die binnenkort op reis gaat? Het maakt niet uit of dit een lange wereldreis of gewoon een paar weken zonvakantie is. Er zijn een aantal cadeaus die...

    Lees meer
  • Wat is USB-C?

    Wat is USB-C?

    USB-C is de kleinere, snellere en verbeterde versie van USB-A. USB-C wordt de standaard voor alle elektronische apparaten. Hiervoor is recent regelgeving in de EU doorgevoerd. Door deze regelgeving moet...

    Lees meer